Potrawy śniadaniowe:
zupy mleczne, mleko na ciepło z dodatkami; pieczywo z masłem, wędliną, serem żółtym lub białym, jajkiem, pastami warzywnymi, drobiowymi, rybnymi, dodatek warzyw i owoców , pieczywo chrupkie, soki smoothie, herbata, woda.
Zupy gotowane na wywarze mięsno -warzywnym, zagęszczane mlekiem, śmietanką lub mąką z makaronem, kaszą, ryżem, ziemniakami lub innymi warzywami.
Zawiera warzywa, produkt białkowy (jak mięso, ryby, jajo, ser) oraz węglowodany (jak ryż, ziemniaki, makaron, kluski, kaszę), wodę.
Owoce, kisiel, musy, jogurty naturalne z dodatkami, serki, wafle i chrupki kukurydziane lub ryżowe, pieczywo chrupkie, chałki i bułki, soki smoothie, galaretki, koktajle, ciasta, kanapki wytrawne z wędliną i warzywami.
Jeżeli dziecko cierpi na alergię pokarmową i konieczne jest stosowanie specjalnej diety, istnieje możliwość dostosowania posiłków do indywidualnych wymagań dziecka w ramach możliwości firmy cateringowej. Jeżeli jednak dieta dziecka wymaga stosowania specjalistycznych składników pożywienia, możliwe jest podawanie dziecku potraw lub produktów dostarczanych przez rodziców. Wymaga to jednak indywidualnej zgody dyrektora placówki.